Solidarność Górnicza: Rok w sieci

Maj 23, 2011

Minął rok od debiutu oficjalnej strony internetowej Sekcji Krajowej Górnictwa Węgla Kamiennego NSZZ "Solidarność". Do 10 maja, gdy obchodziliśmy pierwszą rocznicę obecności w Internecie, zanotowaliśmy 142268 wejść z wszystkich kontynentów. Podawane przez nas informacje budzą coraz większe zainteresowanie wśród mediów i osób spoza branży, dzięki czemu górnicze problemy stają się bliskie całej opinii publicznej. Najchętniej zaglądają tu jednak mieszkańcy 5 miast: Katowic, Rybnika, Warszawy, Jastrzębia i Gliwic.

Większość wejść na naszą stronę to wizyty internautów z województwa śląskiego. Od kilku miesięcy czołową piątkę miejscowości, z których odwiedza nas najwięcej osób, stanowią wspomniane już cztery śląskie miasta oraz stolica Polski. W pierwszej dziesiątce regularnie pojawiają się też 40-tysięczny Mikołów i 60-tysięczne Żory.

Do najbardziej egzotycznych państw, z których zanotowaliśmy pojedyncze wizyty, należą Kenia i Indie. Dosyć często odwiedzają nas natomiast goście z Czech, Wielkiej Brytanii, Niemiec, Meksyku i... Japonii.

W tym miejscu pozdrawiamy internautę lub internautkę, jeśli to Pani, z francuskiego miasta Courbevoie, skąd obserwujemy comiesięczne, regularne wejścia.

Tyle statystyk, które zdobywamy dzięki darmowej aplikacji udostępnianej przez Stat24.com.

Plany na przyszłość? Do końca czerwca dział W naszym obiektywie wzbogaci się o kilkaset zdjęć przedstawiających wydarzenia związkowe z lat 2006-2010. Kolejnym krokiem będzie umożliwienie komentowania publikowanych przez nas wiadomości.

Dziękujemy Wam, Szanowni Internauci, za 140 tysięcy wejść w ciągu 12 miesięcy. Zdajemy sobie sprawę z potencjalnych wad i niedociągnięć serwisu. Tym bardziej prosimy o nadsyłanie uwag, które pozwolą dostosować stronę do Waszych potrzeb.