Witamy!

Maj 20, 2010

Witamy Państwa w Solidarności Górniczej, oficjalnej stronie internetowej Sekcji Krajowej Górnictwa Węgla Kamiennego NSZZ "Solidarność". Za kilka dni zaczną się tutaj ukazywać najświeższe informacje na temat wszelkich działań podejmowanych przez Sekcję. Będziemy Państwa informować o negocjacjach prowadzonych przez przedstawicieli górniczej "Solidarności", decyzjach podejmowanych na zebraniach związkowych oraz imprezach i uroczystościach.

Solidarność Górnicza jest uzupełnieniem ukazującego się od 2003 roku pod tym samym tytułem miesięcznika Sekcji Krajowej Górnictwa Węgla Kamiennego NSZZ "Solidarność". Od siedmiu lat piszemy o wydarzeniach, w których udział biorą górnicy należący do "S" - największej organizacji związkowej funkcjonującej w polskim górnictwie. Teraz wchodzimy do wirtualnej rzeczywistości Internetu, aby nasze wiadomości trafiały do jeszcze szerszego grona odbiorców.

Na stronie zamieściliśmy pliki z elektroniczną wersją kilku ostatnich numerów naszej gazety do bezpłatnego pobrania (dział "Archiwalne numery gazety"). Miesięcznik w wersji cyfrowej będzie się tutaj ukazywał regularnie, na ogół po kilku dniach od wydania wersji drukowanej.

Zapraszamy do lektury i regularnych wizyt pod adresem www.solidarnoscgornicza.org.pl!

Krzysztof Leśniowski
redaktor naczelny Solidarności Górniczej