Porozumienia 2015

Porozumienia w wersji cyfrowej:

•  Jastrzębska Spółka Węglowa SA

•  Katowicki Holding Węglowy SA

•  Kompania Węglowa SA

WUG: Zgłoś nieprawidłowości

Wypadkowość w polskim górnictwie węglowym jest zbyt wysoka. Odpowiadając na ten stan rzeczy, Wyższy Urząd Górniczy (WUG) uruchomił specjalną skrzynkę pocztową, gdzie można przesyłać informacje o zaobserwowanych nieprawidłowościach w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Jeśli chcesz podzielić się swoimi uwagami na temat konkretnych przypadków łamania zasad bhp, pisz bezpośrednio do WUG: bhp.uwagi@wug.gov.pl.

1% dla potrzebujących

Zbliża się 30 kwietnia - termin rozliczenia podatku dochodowego od osób fizycznych (PIT). Od 2004 roku istnieje możliwość przekazania części podatku na rzecz wybranej organizacji pożytku publicznego (OPP) zamiast do budżetu państwa. Aby to uczynić, należy wypełnić rubrykę "Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz organizacji pożytku publicznego" w swoim zeznaniu podatkowym, wpisując numer Krajowego Rejestru Sądowego (KRS), pod którym została zarejestrowana OPP, oraz kwotę 1% należnego podatku (zaokrągloną do pełnych dziesiątek groszy w dół). Zachęcamy do wspierania organizacji związanych lub zaprzyjaźnionych z "Solidarnością".

Fundacja im. Grzegorza Kolosy

numer KRS:
0000111954

Fundacja im. Brata Alberta

numer KRS:

Statystyki strony

Kopalnia Węgla Kamiennego "Piast"

NSZZ "Solidarność" KWK "Piast"

Komisja Zakładowa NSZZ "Solidarność" KWK "Piast"
ul. Granitowa 16
43-155 Bieruń