Konferencja klimatyczna

O możliwościach ograniczenia zgubnego wpływu tak zwanej polityki klimatycznej Unii Europejskiej na polską gospodarkę, koncepcjach stworzenia polityki energetycznej i klimatycznej dostosowanej do polskich warunków i innych problemach będących pokłosiem "walki z ocieplaniem się klimatu" porozmawiają 29 maja w Katowicach uczestnicy organizowanej przez Komisję Krajową NSZZ "Solidarność" konferencji "Polityka klimatyczna - próba oceny. Co dalej?". Do dyskusji zaproszono polityków i naukowców.

Porozumienia 2015

Porozumienia w wersji cyfrowej:

•  Jastrzębska Spółka Węglowa SA

•  Katowicki Holding Węglowy SA

•  Kompania Węglowa SA

WUG: Zgłoś nieprawidłowości

Wypadkowość w polskim górnictwie węglowym jest zbyt wysoka. Odpowiadając na ten stan rzeczy, Wyższy Urząd Górniczy (WUG) uruchomił specjalną skrzynkę pocztową, gdzie można przesyłać informacje o zaobserwowanych nieprawidłowościach w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Jeśli chcesz podzielić się swoimi uwagami na temat konkretnych przypadków łamania zasad bhp, pisz bezpośrednio do WUG: bhp.uwagi@wug.gov.pl.

Statystyki strony

Kopalnia Węgla Kamiennego "Bobrek"

NSZZ "Solidarność" KWK "Bobrek-Centrum" (KWK "Bobrek")

Komisja Zakładowa NSZZ "Solidarność" KWK "Bobrek-Centrum"